Programma

Seizoen 2024 / 2025

Gelukkig nieuwjaar! Seizoensopening

Diverse artiesten geven een preview van de voorstelling die ze later in het seizoen in zijn geheel komen spelen.

Vanavond ziet u onder andere:

De Barghse Jongens, Femke Vernij, Jeffrey Schenk en nog een aantal andere verassingen op het podium van het Barghse Huus.

Na afloop van de voorstelling toasten we gezamenlijk op een prachtig nieuw theaterseizoen in het Barghse Huus.

Tickets slechts 5,- !

Do. 26 september

20:00
Special

De Dagloners - UITVERKOCHT

Joop Boxstart & Henri Welling alias de Dagloners zijn terug! 

Het nieuwe deel van hun theatershow. In een huiskamersetting brengen ze liedjes en verhalen in het dialect. De streek zal wederom een hoofdrol vertolken in kolder en waargebeurde herinneringen. Met de gitaren op de slip, de ukelele en citer binnen handbereik en de harmonica's op tafel. Gloednieuwe nummers worden afgewisseld met streektaal evergreens. Deze twee "olde" dagloners hebben no0g genoeg liedteksten in zich. Ze gaan niet met pensioen.....De Dagloners beginnen pas. Met muzikale ondersteuning van John te Dorsthorst.


LET OP: Deze voorstelling is uitverkocht. U kunt geen kaartjes meer reserveren.

Zat. 28 september

19:30
Muziek

Dialect

Thijs Kemperink - Oaverdrieven...

KU'J HET BESTE MET NEN BOOT!

Oosterlingen worden gezien als een nuchter volkje. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Cabaretier Thijs Kemperink is maar wat trots op zijn afkomst en steekt dit niet onder stoelen of banken. In 'Oaverdrieven ku’j het beste met nen boot' gaat Thijs op zoek naar de identiteit van de streek. 


Vrij. 4 oktober

20:00
Cabaret

Streek

Coco kan het! - 2 tot en met 5 jaar

Geïnspireerd door het geliefde boek van Loes Riphagen de peuterdansvoorstelling Coco kan het! (2 t/m 5 jaar)

Op de vloer staan meerdere nesten. Als publiek neem je zelf plaats ín een nest, en je voelt het al: jij bent Coco, het kleine vogeltje dat bijna mag uitvliegen.

Coco kan het! is een muzikale peuterdansvoorstelling over durf, iemand aanmoedigen, en samen sterk staan. Aan het eind van de voorstelling mag je je eigen ‘vleugels uitslaan’, het nest uitvliegen en meedansen.

Woe. 9 oktober

15:00

Jeugd

Erwin Nyhoff - Legends from heaven

"Over de doden niets dan goeds!” zegt Erwin Nyhoff. Gewapend met louter zijn gitaar en zijn fantastische stem, zal hij op zijn eigen onnavolgbare wijze de schitterende songs vertolken en de fantastische muziek van deze grootheden opnieuw tot leven wekken.             Legendes die zullen neerdalen vanuit de hemel zijn onder andere Elvis Presley, John Lennon, Freddie Mercury, Jim Morrison, Leonard Cohen en David Bowie, om er maar eens een paar te noemen. Naast deze overzeese legends zal Erwin ook onze vaderlandse helden, zoals Hans Vermeulen, Herman Brood en Ramses Shaffy, niet vergeten.

Vrij. 25 oktober

20:00
Muziek

Bespiegelingen over de Achterhoek

Na de succesvolle lancering van de documentaire met uitverkochte zalen begin van het jaar 2023, is er in oktober van dat jaar een start gemaakt met opnieuw een uitverkochte filmtour langs filmhuizen en theaterzalen in de Achterhoek. In 2024-2025 wordt er weer een nieuwe filmtour gemaakt langs diverse filmhuizen en theaterzalen.

Zon. 27 oktober 

14:00
Docu

Fabian Fransiscus - Loskomen

Probeer helemaal uit je dagelijkse stramien los te komen! Was het vurige betoog van mijn psycholoog ooit aan mij.
In die tijd verloor ik soms letterlijk meer tijd aan de angst en vrees, dan aan het leven zelf.

En precies dat wil ik op dit moment ook weer; even loskomen!
Loskomen van verwachtingen, van het theater, van het dagelijks leven…
En misschien gun ik jou dat ook wel heel erg.
Maar, gun jij jezelf dat?

Zullen we samen,
loskomen?

Welkom bij Fabian zijn vierde comedy shows! Eerder maakte hij; Vlafeest, Kleine Wereld en Lekker Gezellig!

Zat. 09 november

20:00
Cabaret

René Mioch - Onder sterren

René Mioch – Mr. Film – komt met zijn theaterprogramma ‘Onder Sterren’ naar u toe. Een avond vol entertainment, heerlijke anekdotes, filmpjes en een kijkje in de levens van de sterren waar Mioch als geen ander, met het nodige gevoel voor humor, over kan vertellen.

Dit programma bevat unieke filmfragmenten van ontmoetingen met de grootste sterren uit de filmwereld. Maar bovenal gaat het om de verhalen. Van Juliette Binoche, Robert de Niro en Timothee Chalamet tot Quentin Tarantino, Dustin Hoffman en Jennifer Lawrence: Mioch weet hun wereld tot leven te wekken.

Zat. 16 november

20:00
Special

Vers Toneel

Vers Toneel komt naar het Barghse Huus!

verdere informatie volgt.

Zat. 23 november

20:00
Toneel
Tickets

Rob Mostert - Hammond college

Edison winnaar en Hammond orgel grootheid komt op de dag van de Achterhoekse popmuziek naar 's-Heerenberg.

Uiteraard neemt hij zijn meest geliefde Hammond mee. Vanavond vertelt hij ons alles over het ontstaaan van het Hammond orgel en het gebruik ervan in de muziek door de jaren heen.

En uiteraard wordt er veel gespeeld!

Vrij. 29 november

20:00
Muziek

Special

KalibeR - Greatest Hits

De bekendste band van de Liemers speelt de allergrootste hits.

kalibeR is al 35 jaar niet meer weg te denken uit het Achterhoekse muzikale landschap. Vele feesten en partijen, kermissen en schutterijen hebben ze verwend met hun muziek. Toch hebben de heren een guilty pleasure, het spelen van echt mooie liedjes. Vanavond gaan ze dat doen. Maar ze spelen niet alleen hun eigen voorkeuren maar ook die van het aanwezige publiek.

Vrij. 6 december

20:00
Muziek

Görgelpiepen - Kerstconcert

Het bekende mannenkoor uit Silvolde vond zijn oorsprong in de carnaval. 

Maar allang beperken de mannen zich niet meer tot dat repertoire. 

De 13 zangers zingen vooral eigen teksten en doen dit onder leiding van Frank Knikkink.. De perfecte opmaat voor heerlijke kerstdagen.

Zo. 22 december

20:00

Muziek

Martijn Crins - Hè Fijn                (Try-out)

Daar zitten we dan.

Helemaal alleen op een zwevende bol in een oneindig groot universum.

We hebben geen idee wat de bedoeling is en niemand legt ons iets uit.

Jarenlang hebben we kunnen doen waar we zin in hadden.

Vreten, zuipen, feesten; het kon niet op.

Maar nu de wereld zich stilaan naar de afgrond lijkt de bewegen, zullen we collectief volwassen moeten worden. We moeten ons gaan beheersen. Beteugelen.

En laat dat nou precies hetgeen zijn waar Martijn Crins zijn hele leven al mee worstelt.

In zijn tweede programma Hè Fijn gaat hij de strijd aan met zijn driften. Eerlijk, brutaal en volslagen eigenzinnig kijkt hij eens stevig in de dooie hoek van ons bestaan.

 

Een ode aan de ploeterende mens.

Zat. 11 januari

20:00

Cabaret

AbbA Experience - theatershow

ABBA Experience is dé ABBA coverband van Nederland.

Stiekem houden we allemaal van ABBA. Dus kom en beleef het feest der herkenning. Alle ABBA klassiekers komen voorbij. Zing ze vooral luidkeels mee!

Dancing Queen, Money Money Money, Chiquititta, Waterloo, ze komen allemaal voorbij.

Stilzitten in het theater hoeft echt niet hoor. Sterker nog, probeer het maar eens!

Vrij. 17 januari

20:00

Muziek

Natalie Baartman - Deer          (Try-out)

Het deert me. Het doet me wat. Het leed. Het beest in de mens. Het dier. Deer in het Twents. Hert in het Engels. Mien hert. Mijn hart. Deer. Want wat weet, wat deert.

Een cabaretvoorstelling over alles wat me dierbaar is, mien deerne. Mijn kind. Over alles op twee of vier pootjes. Uit een ei of met een bril. Het deer. Het menselijk bestaan. Het deert me. Ik trek het me aan. En hoe het goed komt.

Over haar vorige soloprogramma SNAK schreef: 

NRC****: ‘sterke achtste voorstelling [...] fijne absurdistische nummers [...] pakkende oneliners.’

Scènes****: ‘Baartman jongleert uiterst behendig met licht en zwaar en weet daarbij door haar gave vertelkunst ook nog te ontroeren…Theater moet verbinden, is het credo van deze onalledaagse cabaretvrouw. Dat lukt glansrijk.’

de Volkskrant: 'Gelukkig heeft Nathalie Baartman haar publiek, en gelukkig hebben wij haar.'

Zat. 1 februari

20:00

Cabaret

Jeffrey Schenk - Mooie liedjes

Wie kent ze niet, al die mooie liedjes.. in onze eigen moerstaal.

Jeffrey Schenk neemt je mee op een reis door de afgelopen 40 jaar, en misschien nog wel wat verder terug, naar de allermooiste hits. Hits van Hazes, Neyman, Sonneveld, Boeijen en ga zo maar door. Je kent ze allemaal en ze komen allemaal voorbij in deze voorstelling. En bij alle liedjes zul je denken; ‘oh ja, weet je nog toen’. Dat is het mooie aan muziek, en zeker aan muziek in onze eigen taal. Er kleeft altijd een herinnering aan. 

Een heerlijke voorstelling, waarin Jeffrey Schenk onder begeleiding van pianist Charlotte Hebels terug gaat naar de basis. De melodie en de tekst van een liedje. Een ultieme theateravond voor de liefhebber van Nederlandstalige muziek.

Vrij. 7 februari

20:00

Muziek

Chris Grem - Had ik maar iemand om...

...van te houden!

Waarom is het toch zo heerlijk om met zijn allen te zingen dat je je eenzaam en verlaten voelt? Waarom zijn smartlappen zo bevrijdend, troostend en verbindend? Chris gaat samen met zijn publiek op zoek naar het antwoord. Gedeelde smart is halve smart!


Chris Grem, bekend van het Groot Niet te Vermijden, is telkens weer ontroerd door de enorme vreugde en saamhorigheid waartoe trieste tranentrekkers kunnen leiden.

Hij nodigt het publiek dan ook uit om zich, samen met hem, over te geven aan de kracht van de smartlap en zich volledig in te leven in het levensleed dat al die geweldige artiesten bezingen in hun levensliederen.

Bovendien krijgt het publiek een masterclass in de techniek van het smartlappenzingen.

Waarschuwing: Dit meezingfeest kan een emotiekanaalontstopper van jewelste zijn. Oftewel, neem je zakdoek mee en laat die traantjes maar komen. Haak in, leef je in, laat je gaan en zing mee met al die klassieke parels van smartlappen, levensliederen en tranentrekkers.

Zat. 22 februari

20:00

Muziek

Special

Karin Bloemen - Solo    UITVERKOCHT

Een avondje ‘memory lane’ voor de echte liefhebber!

Karin zal putten uit repertoire uit haar lange carrière, dus in deze voorstelling hoort u muziek van haar eigen band tot de piano van Cor Bakker en van Amsterdam Sinfonietta tot het Metropole Orkest. Daarnaast zal ze natuurlijk ook conferences doen uit voorstellingen die ze door de jaren heen heeft gespeeld.


Deze voorstelling is uitverkocht.

Vrij. 7 maart

20:00

Muziek

Cabaret

Femke Vernij - Op volle kracht

Na 15 jaar toeren met “De Meiden van LOS”, gaat Femke Vernij de strijd aan met de grillen van Moeder Aarde. Want als je leven in een storm belandt, ga dan OP VOLLE KRACHT vooruit: in drama liggen kansen, in drama ligt de vooruitgang. Pak het drama!

“OP VOLLE KRACHT” is de solovoorstelling van Femke Vernij waarin, opgezweept door weer en wind, een hartstochtelijke ode wordt gebracht aan de stem “puur zang”, borsten niet meer zijn wat ze waren, korte broeken worden bezongen en citaten je helpen de realiteit te begrijpen.

Een muzikale cabaretvoorstelling waarbij je soms niet weet of je moet lachen van het huilen, of huilen van het lachen. Je met alles muziek blijkt te kunnen maken. En je je moeder mag missen.

Vrij. 14 maart

20:00

Cabaret

Ocobar - Clapton Forever!

In 2025 wordt Eric Clapton 80 jaar. De heren van Ocobar zijn enorme liefhebbers van zijn muziek. Eerder maakten ze al de voorstelling Wonderful Tonight. In Forever Clapton vieren ze de muzikale hoogtepunten uit zijn bewogen leven. Van nummers van de Yardbirds en Cream naar de songs uit de jaren 70 en 80 tot aan zijn laatste meesterwerken; waaronder Sunshine of your love, Forever Man, Tears in Heaven en Layla. Lekker ruig of juist ‘unplugged’.

 

De drie rasmuzikanten van Ocobar hebben hun sporen ruim verdiend. Bassist en zanger Bart Wijtman neemt de vocals van Clapton voor zijn rekening. Cok van Vuuren speelt alle akoestische en elektrische gitaren. Rob Wijtman drumt en speelt keyboard.

Forever Clapton van Ocobar is een muzikaal verjaardagscadeau voor de legendarische gitarist en zanger Eric Clapton.

Zat. 22 maart

20:00

Muziek

Barghse Jonges - Vroeger was alles...

....bèter…. zegge ze.

Op veler verzoek komen de Barghse Jonges het komende theaterseizoen terug naar het Barghse Huus omdat ze nog genoeg materiaal op de planken hebben liggen. Het nieuwe programma ‘Vroeger was alles bèter…. zegge ze’ is gebaseerd op het rijke repertoire dat de band in bijna 40 jaar opbouwde, aangevuld met een aantal nieuwe nummers, gegroepeerd om thema’s die voor een lach en een traan zorgen.

LET OP: De voorstellingen van de Barghse Jonges gaan op een later moment in de verkoop! U kunt dus nog geen kaarten reserveren of kopen.

28,29 maart 4,5 april

20:00

Special

Tickets

Jasper van der Veen - Op scherp

Jasper staat op scherp. Hij baant zich een weg door een wirwar van liefde, woede, angst en verwondering.

Welke draad laat je zitten en welke knip je door? Met sterke grappen, scherpe bespiegelingen en hilarische verhalen recht naar de kern. Wordt het een vakkundige ontmanteling of toch een keiharde knal?! Twijfelen kan niet, want de tijd tikt.

Biografie

Jasper (Groningen, 1987) studeerde Politicologie aan de UvA, haalde de finales van het Groninger en Amsterdams Studenten Cabaret Festival en sleepte in 2019 zowel de Jury- als de Publieksprijs binnen op Leids Cabaret Festival. Het NRC en de Volkskrant riepen hem in 2020 uit tot een van de comedytalenten van het jaar. In 2021 maakte Jasper zijn debuut als cabaretier met de voorstelling Het dreigt volslagen goed te komen en in 2022 volgde zijn tweede voorstelling Niet gehinderd door enige kennis.

Don. 1 mei

20:00

Cabaret